– Vervet har gitt meg selvtillit

Kaffepausen med Martina Böhme
Tillitsvalgtvervet har gitt geolog Martina Böhme en rekke egenskaper hun drar nytte av.
30. mars 2021

I artikkelserien Kaffepausen får vi et spennende innblikk i arbeidshverdagen til våre tillitsvalgte.

Martina Böhme (39) jobber som forsker ved Norges geologiske undersøkelse – en norsk statlig etat med ansvar for geologisk kartlegging og forskning. Etaten ligger under Nærings- og fiskeridepartementet, og har hovedkontor i Trondheim og avdelingskontor i Troms. Böhme har vært tillitsvalgt i seks år, og hovedtillitsvalgt for 80 medlemmer siden våren 2020.

Når og hvor drikker du din første kaffekopp?

Jeg drikker ikke kaffe, men er veldig glad i te, og da spesielt urtete. Jeg starter dagen med ferskpresset juice, og så drikker jeg en kopp te til frokosten litt senere.

Når får du tid til arbeidet som følger med det å være tillitsvalgt? 

Det er på dagtid når jeg er på jobb. Jeg får skvist det inn her og der. Det er heller faglig arbeid som havner utenfor arbeidstiden enn tillitsvalgtarbeid, fordi medlemmene ofte tar kontakt når jeg er på jobb.

Topp tre grunner til at du er tillitsvalgt?

  • Jeg får dypere innsyn i organisasjonen og bedriften jeg jobber i. Det er veldig spennende.
  • Det er veldig givende å kunne hjelpe medlemmene med problemer de har.
  • Påvirkningen og innflytelsen jeg kan ha på arbeidsplassen min.

MARTINA BÖHME

– Jeg har én hjertesak, og det er hvordan forhandlingene foregår. Utfordringen er at vi har opplevd å bli forbigått.

Hvordan ble du tillitsvalgt?

Jeg var nettopp ferdig med doktorgraden min og hadde akkurat meldt meg inn i Forskerforbundet. En kollega spurte om jeg ikke ville være med, og selv om jeg ikke helt visste hva som var forventet av meg i vervet, takket jeg ja. Jeg har ikke angret i ettertid, og det var bra å komme inn såpass tidlig.

Når det gjelder hovedtillitsvalgtrollen ble jeg spurt for to år siden, da den tidligere lederen skulle flytte hjem til Danmark. Da følte jeg meg ikke klar, men i løpet av det kommende året følte jeg at jeg fikk opparbeidet meg nok kunnskap til å ta jobben, og jeg så det lå mye potensial i vervet. Våren 2020 takket jeg ja til å være hovedtillitsvalgt.

Hvordan markerer du deg på arbeidsplassen for å vise at du er tillitsvalgt?

Jeg føler man automatisk blir synlig i vervet. Jeg har jevnlig kontakt med medlemmene via e-post, og ellers kommer de til meg med ting når det dukker opp. Jeg har også jevnlig kontakt med lederne på arbeidsplassen min via e-post eller Teams.

Hva er du opptatt av som tillitsvalgt? Har du noen hjertesaker?

Det er mye de vanlige tingene – å passe på at ting går som det skal. Men jeg har én hjertesak, og det er hvordan forhandlingene foregår. Utfordringen er at vi har opplevd å bli forbigått. Innspill fra ledelsen blir som regel godtatt uten videre, mens våre innspill ble tatt imot, men så stoppet det der. Det er viktig at det blir reelle forhandlinger der alle parter blir hørt. Jeg har selv opplevd noen tøffe lønnsforhandlinger, men utfordringen gjelder forhandlinger generelt.

Hvilke personlige egenskaper føler du at du drar nytte av som tillitsvalgt?

At jeg alltid har et ønske om å hjelpe andre, noe som gjør meg mer engasjert som tillitsvalgt. Jeg føler også jeg har tilegnet meg egenskaper i vervet som jeg kan dra nytte av – jeg har fått mye mer selvtillit, tør å si fra, ser helheten og har blitt god på kommunikasjon både med medlemmer og ledelsen.

Hva er den største utfordringen med å være tillitsvalgt på din arbeidsplass?

Den største er nok å ta hensyn til alles ønsker og håndtere disse. Mange medlemmer har ikke den helhetlige oversikten, og vi som har det, ser at de ofte har urealistiske forventninger. Det kan være urealistiske forventninger til lønn, men også forventninger de har til ledelsen og hvordan de skal forholde seg til ulike problemer. Det kan være ting vi ser på som bagateller, og som vi ikke vet hvordan vi skal ta videre, men som likevel må tas opp.

Hvordan har det vært å være tillitsvalgt under en pandemi?

Det er litt vanskelig å si, for det var mye som skjedde våren 2020. Vi fikk helt ny ledelse, en ny strategi er i planlegging, og så kom koronapandemien oppå det hele. Det er vanskelig å si hva som skyldes hva. Å sitte hjemme har gått fint, da de fleste medlemmer uansett kontakter meg via telefon eller e-post.

Hva er det mest givende med vervet?

Det er å hjelpe andre medlemmer med problemene sine, og når vi klarer å løse dem på en uventet enkelt måte. Ofte forventer man at det skal være vanskelig å få til, men så er det en lett jobb. Det er også veldig fint å få positive tilbakemeldinger fra medlemmer og ledelsen på den jobben man gjør.

Hva er den største misforståelsen om yrket ditt?

Jeg er geolog og jobber med fjellskred. Da ser vi for eksempel på Mannen eller andre ustabile fjellpartier i Norge. Vi har en del feltarbeid hvor vi sjekker fjellpartiene og fare-klassifiserer dem. Det er mange som misforstår meg og hører «teolog» når jeg presenterer yrket mitt.

Vi tipper tillitsvalgtarbeidet til tider kan være tidkrevende. Hva er redningen når blodsukkeret synker etter mange timer i tjeneste?

Jeg må ha litt sjokolade på kontoret, og så tar jeg meg en kopp te. Ellers er jeg veldig aktiv på fritiden og er mye ute i naturen. Det hjelper å ha hyggelige ting og planer å se frem til etter arbeidstid når det er travle dager på jobb.

Hva håper du å ha oppnådd som tillitsvalgt den dagen du sier fra deg vervet?

At vi har lyktes med forhandlinger der alle parter blir hørt. Det er også viktig for meg at jeg får gitt fra meg det viktigste jeg har lært til neste hovedtillitsvalgt.

DU KAN OGSÅ VÆRE INTERESSERT I